Dar din dar se face patrimoniu – Mulțumim Editura Astralis

Patrimoniul cenaclului nostru crește. Din generozitatea Editurii Astralis și a actorilor Magda Băcescu și Ștefan Apostol, cu prilejul celei de-a treia ediții a celebrării Zilei Culturii Naționale și Omagiu lui Mihai Eminescu la aniversare, la 14 ianuarie 2018, moștenirea pe care o vom lăsa generațiilor viitoare, care vor prelua Cenaclul de la Roma, se îmbogățește cu un exemplar de excepție: ”Poezii rare” de Mihai Eminescu, exemplarul cu nr.35.

EDITURA ASTRALIS, în data de 11 ianuarie 2018, ora 15 – SALA „CONSTANTIN BRÂNCUȘI”- PALATUL PARLAMENTULUI a lansat volumul POEZII RARE-MIHAI EMINESCU – ediție bibliofilă îngrijită de MIHAI COSTIN – publicată la EDITURA ASTRALIS. Manifestarea a fost organizată de Camera Deputaţilor – Centrul Internaţional de Conferinţe, Direcţia Organizare Evenimente, Compartimentul Expoziţii, în colaborare cu Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu”, din cadrul Societăţii Numismatice Române, cu ocazia aniversării a 168 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, a celui mai mare patriot român, Mihai EMINESCU.

Tiraj: cincizeci de exemplare, numerotate, pentru colecţii şi colecţionari… bibliofili… Niciuna mai mult…! Iar una dintre aceste valoroase bijuterii se află la Roma.

Deja aveam o serie de obiecte prețioase oferite de bravi români care au făcut parte din cenaclu sau care ne-au onorat să ne fie oaspeți la evenimentele noastre. O copie a actului unirii Basarabiei cu România, oferit de Dr. Tatiana Ciobanu; un fluer foarte rar și manuscrise, oferite de folcloristul Marius Petrișor; obiecte de artizanat, oferite de Cristina Butnariu și Luminița Cucoș; cărțile anuale ale cenaclului, trei până acum, plus donațiile autorilor români sau italieni, primite personal sau prin poștă, cărțile din biblioteca personală a fondatorului cenaclului, Valeriu DG Barbu, pe care le va dona integral după moartea sa Cenaclului, punându-le la dispoziție până atunci, oricui are sete de lectură, în plus, o bază de date cuprinzând peste 36.000 de titluri în format electronic, disponibile gratuit. Și câte alte obiecte cu specific cultural, tablouri de autor și dispozitive electronice care vor completa ceea ce se vrea să fie averea materială a viitorilor cenacliști, în speranța că, în timp, vom obține și o casă proprie a cenaclului, aici la Roma.

Tuturor infinite mulțumiri… Așadar, copii, vi se pregătește ceva!…

One thought on “Dar din dar se face patrimoniu – Mulțumim Editura Astralis

 1. Lăudabilă inițiativa de a face cunoscută cultura românească în lume.
  Avem înaintași demni de a li se cunoaște întreaga operă în toată lumea,
  dar au fost prea mult timp într-un con de umbră.
  România prin ceea ce faceți dvs. trebuie să-și facă, cunoscute valorile
  autentice culturale și nu numai.România a dat lumii personalități inteligente
  de necontestat în multe domenii de activitate.Mulțumiri și mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cdr 2021
roma