Mea Culpa

De ceva vreme am lăsat de izbeliște acest site al societății literare Cenaclul de la Roma din simplul motiv că viața virtuală se desfășoară preponderent pe rețele… De asta am intitulat acest mesaj cu Mea Culpa.

Viața cenaclului nostru însă, este tot mai reală și intensă. În acest răstimp, de la ultima postare, am atins ediția 59, am desfășurat multe evenimente extra, lansări de carte, celebrări ale zilelor importante identitar sau am colaborat cu alte asociații la evenimente comunitare.

Asociația s-a lărgit, colaborările de asemenea, iar anul acesta speră foarte tare să împlinim încă anumite etape esențiale din programul inițial, visat acum cinci ani.

Ziua Națională a Culturii și Omagiu Mihai Eminescu a ajuns la ediția a cincea, desfășurată tot la casa de Cultură Villa de Sanctis, la 15 ianuarie. Ziua Limbii Române a atins a treia ediție și tot la Columna lui Traian s-a ținut, la 30 august, 2019. Ziua Mondială a Poeziei și-a avut ediția cu numărul trei în martie anul trecut. Au fost dezbateri literare româno-italiene în alte două evenimente distincte. S-au semnat noi parteneriate cu importante instituții și asociații italiene.

Au fost numeroase lansări de carte, oaspeți, corespondențe și, desigur, a doua ediție a Turnirului Literar, ambițiosul nostru concurs. Nu mai puțin important, caietul literar al anului 2019, ajuns la numărul cinci. Detaliile în mare parte se știu, au fost toate evenimente publice și mediatizate, cu intrarea mereu gratuită și cu feedback pe măsură. Puteți găsi detalii foto-video și text pe rețele, pe grupuri și pagini, pe canalul Youtube al ziarului Vocativ Plus. La 20 august, anul acesta, împlinim șase ani de la fondare și la 29 Martie, cinci ani de viață literară.

Mulțumesc în numele staff-ului CdR și în nume personal, fiecăruia dintre acei care au participat direct sau indirect la viața noastră artistică și comunitară.

mereu al dumneavoastră Valeriu Barbu, slujitorul și ideatorul CdR, Roma,

25 ianuarie 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cdr 2021
roma