TURNIR Literar la ROMA – Dedicat Centenarului Marii Uniri…

Turnir Literar … la Roma – ediția I – 2018

Concursul Internaţional de poezie şi proză Turnir Literar la Roma, ediția I, organizat de Cenaclul de la Roma, Revista și Radio Vocativ se desfăşoară în perioada 01.06.2018 – 01.08.2018 și se adresează tuturor autorilor români din întreaga lume, fără discriminare.
Premiile constau în obiecte cu semnificație culturală, trofee, diplome, sejur de 3 zile La Roma și publicarea volumelor câștigătorilor premiului I la secțiunea proză și poezie. Vor exista și alte premii pentru ceilalți 5 finaliști, oferite de partenerii media și sponsorii concursului. Organizatorii asigură cazare, masă și transport, premiile și întreaga bază organizatorică, mediatizarea și concretizarea întregului eveniment, tuturor celor 7 laureați și celor trei oaspeți, personalități din România.

Regulamentul concursului

Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, spațiere la un rând și se vor trimite doar în Doc sau Docx pe adresa cenacolodiroma@gmail.com

La secțiunea Poezie – participanții vor trimite 2 sau mai multe texte, la liberă alegere, care să nu depășească 4 pagini format A4;
La secțiunea Proză – participanții vor trimite un fragment dintr-un roman sau proză scurtă care să se încadreze în 4 pagini A4.
La ambele secțiuni se impune condiția ca lucrările participante la concurs să nu fi fost publicate în volum, în reviste on-line sau pe hârtie și să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării.
Textele care nu îndeplinesc condițiile de mai sus, vor fi descalificate.

Concursul se va desfășura în două faze:

faza de preselecție – în urma căreia vor fi selectați 28 de autori participanți la concurs, autori care vor fi anunțați din timp pentru a trimite încă un text (1 pagină A4) pentru semifinală. Preselecția se va juriza până la 1 septembrie 2018.
Termenul limită pentru trimiterea ultimului text, decisiv, al celor 28 de autori anunțați, va fi de
1 octombrie 2018.
Faza a-II-a – din cele 28 de texte vor fi alese 7 semifinaliste.
În urma acestui turnir, juriul va desemna cei 7 laureați care vor participa gratuit la Gala premiilor care va avea loc la Roma, la 1 Decembrie 2018 – Ziua Centenarului Marii Uniri.

Așadar, vor fi premiați 7 participanți la concurs. Succes! Pană ușoară și muza fie cu voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cdr 2021
roma